Poslední příspěvky

TROJITÝ ZÁŘIČ

V dnešním článku bychom vás chtěli inspirovat k nahlédnutí do knihy ENERGETICKÁ MEDICÍNA.

TROJITÝ ZÁŘIČ – pro mnohé něco zcela nového, pro jiné známá záležitost.

Tento imaginární orgán patří mezi nejvýznamnější a zároveň nejméně pochopené systémy těla. Posílá informace do všech orgánů a meridiánů, které zároveň řídí. Díky evoluci má na starosti vaše přežití, stejně jako má například policie a hasiči na starosti vaši bezpečnost.

Řídí tři nejpozoruhodnější mechanismy v těle: imunitní systém, nouzové reakce – bojuj, uteč nebo zamrzni – a schopnost tvořit si fyziologické a behaviorální zvyky pro zvládání stresu a stavu nebezpečí.

Spolupracuje s hypothalamem, což je termostat vašeho těla a také spouštěč primitivních stresových reakcí.

V situaci, kdy můžete bojovat, utéct nebo se uklidnit, zahřívá trojitý zářič tělo třemi různými způsoby.

Je-li tělo relativně v rovnováze, teplo je přiváděno do celého těla rovnoměrně.

Když cítíte vztek a jste připraveni bojovat, vzroste hladina tepla i energie. Hrudník, krk, obličej a paže vám zrudnou a zalijí se krví.

Když se vaše tělo připravuje na útěk z nebezpečí, teplo a energie odcházejí z horní části těla do nohou, abyste mohli rychleji běžet. Proto zblednete, když vás něco vyděsí.

Doporučujeme vám shlédnout video paní Vlaďky Dragney http://energeticka-medicina.cz/o-nas, která se Energetické medicíně podle Donny Eden, autorky knihy, dlouhodobě věnuje a má velký dar vysvětlit a ukázat jednoduché cviky, které mohou pomoci k harmonizaci těla.

Vnímáme, že v dnešní uspěchané a náročné době může být toto krátké cvičení jednoduchým nástrojem ke zklidnění psychiky a uvedení těla do rovnováhy a také impulsem k zastavení se.

Techniky energetické medicíny se vám mohou hodit kdykoliv pocítíte nepřiměřený strach nebo se vám spustí jakákoliv stresová reakce. Přimějete trojitý zářič k tomu, aby vám neposílal do těla zbytečný adrenalin a kortizol, a naučíte se ho vytrénovat, aby na stresové situace moderního života reagoval přiměřeným způsobem.

Video najdete tady: https://www.facebook.com/cestykezdravibyanag

Přidat komentář