Poslední příspěvky

SKOROPODZIMNÍ ČAS

Taky si někdy říkáte, co s tou zeleninou a ovocem, která se na nás směje všemi barvami od léta až do podzimu ze všech stran? Ať už si ji přivezete z návštěvy od rodičů, prarodičů nebo vám ji dá hodný soused přes plot anebo patříte k těm, co si pro ni chodíte do místního trhu, tak by se vám mohla hodit tato pestrobarevná kráska o fermentaci, která vám pomůže se vším tím zpracováním. Já jsem ten šťastlivec, který patří asi ke všem těm zmiňovaným skupinám, takže správně tušíte, že o zeleninu a ovoce všeho druhu nemám nouzi. Jako vášnivá konzumentka si pochutnám skoro na všech úpravách. Snad jen s tím kimči jsem si zatím nepadla do chutě, ale pořád zkouším, takže se posouvám :-) V knize je i kus historie fermentace, ale hlavně to nejdůležitější a to 100 receptů od toliko věhlasného a vitamíny nabitého právě mnou zmiňovaného kimči po kombuchu. Na fermentaci je krásné, že zužitkujeme nejen zeleninu a ovoce , ale taky všechny ty sklenice, co si za léta nastřádáme a pečlivě schováváme ve sklepě. I ten demižon po dědovi se bude hodit. Pokud se rádi díváte na hezké věci, určitě oceníte i obálku knihy, třeba jako barevný doplněk do kuchyně. 

Přidat komentář