Základní průvodce medicinálními houbami

Připravujeme
2279
500 Kč
S DPH
Počet
Přidat na seznam přání
U produktu není stanovena konečná cena

PŘIPRAVUJEME

předpoklad vydání září 2023
– cena je pouze orientační – nelze objednat

Houby jsou lidmi již po tisíce let používány mimo jiné i jako léčiva a jejich význam pro posílení imunity, zlepšení paměti, a dokonce i v boji proti rakovině je uznáván a zdokumentován vědeckým výzkumem. Christopher Hobbs, mykolog a bylinkář stojící v čele současného výzkumu v této oblasti, představuje v této knize profily nejúčinnějších léčivých hub a vysvětluje výživové a léčivé látky obsažené v každé z nich. Podrobný text se zabývá výběrem, skladováním a přípravou jednotlivých druhů k použití. Ať už si čtenáři pěstují nebo sbírají houby sami, nebo si je opatřují od místních dodavatelů, tato základní příručka jim pomůže při výrobě zdraví prospěšných léků z nich.

Pozoruhodná léčivá síla hub – nové nápady do ledničky

V této knize, která je srozumitelná pro laiky a zároveň slouží jako příručka pro odborníky, najdete ucelené praktické informace z dlouholeté práce autora Dr. Christophera Hobbse s léčivými houbami, jeho zkušenosti s léčbou houbami u pacientů a nejdůležitější výsledky výzkumu lékařsky účinných hub. Zdravotně uvědomělí lidé, mykologové, alternativní lékaři, lékaři, naturopati, bylinkáři a terapeuti budou nadšeni z této knihy, která rozbuší srdce všech příznivců hub, a mohou se vydat na cestu objevování.

Podrobné portréty léčivých hub

Tato kniha se zaměřuje na podrobné portréty léčivých hub a výběr nejlepších druhů hub pro různé zdravotní potíže. Seznamte se s novými léčivými houbami, o kterých jste dosud neslyšeli, ale které se v Asii a tradiční čínské medicíně používají již po staletí. Nejdůležitější účinky hub jsou preventivní a léčebné: léčba virových a bakteriálních infekcí, ochrana před rakovinou, posílení srdce a krevního oběhu, regulace krevního tlaku, pomoc při poruchách metabolismu a obezitě, léčebné účinky při nervových nebo kognitivních poruchách, vitalizace (např. při únavovém syndromu), stabilizace nálady (např. při depresi, úzkosti) a další léčebné účinky.

Sbíráte houby ve volné přírodě?

Bojíte se sbírat houby ve volné přírodě a sami je určovat? Nebojte se, kniha nabízí i dobré návody a velmi zajímavé tipy na sběr divokých hub. Pěstujete si houby sami? Žádný problém, autor vám ukáže, jak snadno si můžete houby vypěstovat sami. Podrobný návod s naučnou literaturou a fotografiemi je součástí knihy.

Vařit chutné pokrmy z hub?

Jistě, a jak na to! V poslední kapitole vás čekají kulinářské recepty z hub. Houby jsou nejen chutnou přílohou k masitým a rybím pokrmům. Přesvědčíte se o tom! Není těžké vykouzlit z hub lahodné vegetariánské nebo veganské pokrmy. Pokud budete houby vnímat jako potravinu a lék - což je v mnoha kulturách běžné od nepaměti, bude pro vás jejich využití jako potraviny snadné. Jak léčivé, tak pěstované i volně rostoucí houby se vyznačují vysokým obsahem vlákniny a minerálních látek, vitaminů, mastných kyselin a velmi lehce stravitelných bílkovin. Je úžasné a fascinující, jak houby působí na lidský organismus, jak ovlivňují imunitní a nervový systém, srdce a krevní oběh a chrání nás před stresem a toxiny. Kromě toho přinášejí zdravé živiny a spoustu chuti.

Umíte si vyrobit vlastní lék z hub?

Ano, jistě, je to velmi snadné, pokud máte základní znalosti. V knize najdete vše potřebné. Vyrobit si vlastní medicínu, to opravdu není tak těžké. Historie hub, kterou stojí za to znát. Již naši předkové věděli, že léčivé houby, jako je reishi a březovník, jsou účinné proti nemocem a přispívají ke zdravé rovnováze tělesných systémů. Houby v mnoha ohledech ovlivňují náš imunitní systém, jehož hlavním úkolem je chránit nás před patogenními viry a bakteriemi. Ledovcový muž Ötzi, který žil asi před 5 000 lety, s sebou nosil sušené březové výtrusy. Vědci při studiu fosilií ze severní Kanady zjistili, že houby existují již nejméně 1 miliardu let.

Houby s duchem

Houby obsahující psilocybin jsou kulturním dědictvím lidstva a používají se od nepaměti. Mají velký léčebný potenciál, pokud se s nimi zachází s respektem a vědomím. Ti, kdo přistupují k duchovní houbové medicíně s vděčností, úžasem a oddaností, z ní budou mít prospěch. Duch „magických“ hub působí jako průvodce do sfér ducha. Psychické problémy, nemoci, strachy a symptomy objevující se v širších souvislostech, mohou být zpracovány a pozitivně integrovány – „léčení duše“. Čím hlubší je duchovní prožitek, tím lepší je prognóza. To tvrdí výzkumy.

2279

Parametry

VAZBA:
BROŽOVANÁ
POČET STRAN:
270
DATUM VYDÁNÍ:
16. 8. 2010

Prozatím žádná hodnocení zákazníků.

Reviews can be placed by customers that purchased this product